Organized by:
Department of Computer Science
Faculty of Engineering



  HKU Symposium on 3D Printing for Education

Date: May 5, 2015 (Tuesday)
Time: 9:30am - 12:40pm
Venue: Lecture Theatre A, Chow Yei Ching Building, HKU

Programme
Session 1
Facilitator: Wenping Wang   (Computer Science, HKU)
9:30AM Keynote Talk   (40 mins)
3D Printing: from Imagination to Reality
Ligang Liu
Graphics & Geometric Computing Laboratory
School of Mathematical Sciences
University of Science and Technology of China
10:10AM Presentation   (20 mins)
3D Printing Output - Introduction and Key Considerations for Student Platform

Henry Yeung,  HK3DPrint
10:30AM Panel Discussion   (20 mins)
10:50AM Coffee Break and Discussions  (20 mins)
Session 2
Facilitator: Eric Liu   (Vocational Training Council)
11:10AM Presentation   (20 mins)
3D Printing in HK K12 - Present Situation, Expectation and Promotion

Albert Wong,  Association of I.T. Leaders in Education
11:30AM Presentation   (20 mins)
Modeling from Sketches and Beyond

Hongbo Fu,  Creative Media, City University
11:50AM Panel Discussion
3D Printing Educational Platform   (10 mins)
Kit Chui,  Computer Science, HKU
Kening Zhu,  Creative Media, City University
Integrating Creativity with 3D Printing   (10 mins)
Yan Gao,  Architecture, HKU

For enquiries, please email enquiry@cs.hku.hk or call 2859-2180.